Убтан

30.07.2015 18:09

УБТАН
***
- Суміш перемелених трав, глини та насіння, використовується як м"який скраб для личка та тіла, може використовуватися як основа для масок.

Прийшов такий спосіб вмивання з Індії. В традиціях древньоіндійської науки про красу і здоров"я - Аюрведі, для очищення та омолодження шкіри використовуються спеціальні трав"яні порошки, які називаються - Убтан. Історично, в Індії, цю процедуру проводять як частину весільних обрядів та церемоній для того, щоб шкіра нареченої була більш чуттєва, пружна і красива. Класичний убтан складається з багатьох трав з додатком муки нута або сочевиці і глини.

Способи використання: на долоньку насипаємо невелику кількість суміші, туди ж хлюпаємо трохи води, замішуємо до стану рідкої кашки і наносимо на тіло або личко. Легкими рухами (ні в якому разі не терти надмірно!), масажуючи, протираємо лице убтаном, можна залишити на кілька хвилин і змити. Також, можна замішувати на олійках, вершках, йогурті, кефірі, суміші з кефіру та олійки і т.д., варіантів багато.

Чим збагатити убтан? - протертими овочами, фруктами, ягодами. Натерта картоплина, морква, яблуко, натертий банан. Мед, сік лимону або апельсину. Кожна варіація дасть інший результат, але він буде 100% позитивний. (звичайно якщо у вас нема алергічної реакції на певний продукт)